Wednesday, April 25, 2007

Gezonde salade op school

In Bolivia krijgen de kinderen op school een zogenaamd “desayuno escolar” (school ontbijt). Meestal bestaat dit uit een zakje melk of yoghurt met een zakje koekjes.

Daarnaast is het heel gewoon dat de kinderen een beetje kleingeld mee naar school nemen om snoep of patat te kopen bij het winkeltje van de school. De frietjes kun je al kopen vanaf een halve boliviano (ong. vijf eurocent). Het winkeltje wordt gerund door de portier van de school die ook de toiletten en het schoolgebouw schoonhoudt en het terrein bewaakt. De portier heeft dan ook zijn kleine huisje op het schoolterrein en doet het werk vaak samen met zijn hele gezin.

De salade die we 14 april op school samen met de kinderen klaargemaakt hebben is een goede afwisseling naast al het snoepgoed en de vette hap (vaak gefrituurd in oud vet). De kinderen zijn vaak niet gewend aan het eten van veel verse groenten dus het was extra gezond om samen met de kinderen een salade uit de eigen tuin klaar te maken en te nuttigen.

Uit de tuin hebben we radijs, twee slasoorten en spinazie geoogst. Hiervan hebben we samen met tomaten, ui, verse kaas, azijn en olie een smakelijke salade gemaakt die we met brood genuttigd hebben.

Voordat we beginnen met de salade wel eerst even controleren of er goede aantekeningen gemaakt zijn

0 Comments:

Post a Comment

<< Home